Rok szkolny 2018/2019

Próbny egzamin zawodowy

  • Urszula Woźnik-Batko

W dniach 9 i 10 maja 2019 r. uczniowie klasy 3 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych próbowali swoich sił podczas próbnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie T.06 – sporządzanie potraw i napojów.

Zadaniem uczniów było rozwiązane testu pisemnego składającego się z 40 pytań oraz wykonanie określonej potrawy. W tym roku uczniowie zmagali się z makaronem ze szpinakiem i deserem gruszkowym z sosem waniliowym. Ocenie podlegało zarówno przygotowanie potrawy, jak również sposób wyporcjowania i wyekspediowania potraw. Podczas wykonywania zadania oceniany był również sposób wykonania potrawy zgodnie z technologią produkcji. Nad prawidłowym przebiegiem tego egzaminu czuwały nauczycielki zawodu pani Klaudia Zborowska i Elżbieta Ziemianin-Profic. Zachęcamy do zobaczenia zdjęć z przebiegu egzaminu – galeria.

  • DSC03000
  • DSC03001
  • DSC03002
  • DSC03004
  • DSC03006
  • DSC03010
  • DSC03011
  • DSC03013
  • DSC03014
  • DSC03015
  • DSC03016
  • DSC03017
  • DSC03018
  • DSC03021
  • DSC03023
  • DSC03027
  • DSC03030
  • DSC03031
  • DSC03033
  • DSC03036
  • DSC03040
  • DSC03043
  • DSC03044
  • zwrot1